luni, 5 martie 2018

Lotul pentru Belgia - Decizie greu de inteles

Așteptam câteva mutări în lot după meciul cu Rusia mai ales că Shennan și Nistor au ieșit accidentanti și iată că știrile au venit de luni, pe de aripă au venit Neagu (Steaua) și Cobden (CSM), la flanker Chirica (Baia Mare) și cum Antonescu s-a întors la club a fost convocat Dumani Siposethu (33 ani, Baia Mare). Nici nu știam că e eligibil! Poate merită verificat inca o data!  Lotul poate fi vizualizat aici.

De la început vreau să subliniez că nu am nimic împotriva jucătorilor naturalizați și le mulțumesc celor care au ales să poarte tricoul însă această convocare este greu de înțeles. De asemenea nu vreau să se inteleaga că-l desconsider pe Dumani. Este un sportiv bun și are o experiență care poate fi utilă însă este greu de înțeles cum a fost convocat în situația în care sunt doi linia a doua în Franța care ar fi putut face un efort să vina la lot în vremuri grele și mă gândesc la Alin Coste și Vali Ursache. 

Este foarte posibil ca jucătorii din Franța să își fi negociat venirile la lot în avans și sunt tare curios cine mai rămâne pentru meciul cu Georgia.  

Cu toate astea, nu pot să nu remarc și opțiunile de aici și mă gândesc la doi jucători tineri care au debutat pentru Stejari, Lucian Mureșan (debut cu Uruguay în 2016 și a jucat cu Samoa în 2017) sau Andrei Iurea (debut cu Namibia în 2016) dacă cumva e valid pentru că nu a jucat în Super Ligă din august 2017.   


O altă opțiune ar mai fi fost stelistul Doroftei, un enforcer despre care vom mai auzi lucruri bune dacă i se va da ocazia, are o răutate pozitivă în joc și reușește să câștige mereu metri.  



Și iată că apare surpriză Dumani. Din nou, subliniez, am numai respect față de el ca sportiv și-i mulțumesc în calitate de iubitor al balonului oval pentru disponbilitate dar pentru viitor această decizie nu are sens. Momentan pot intelege nevoie antrenorilor de a se baza pe experiența.

Mă așteptăm la Chirica, e decizia rațională și mă bucur că Ilisescu a fost convocat înaintea lui semn că poate au realizat că este nevoie de rugbyisti cu meciuri în picioare. 
  
Dilema pe care o aveam astăzi era cine va fi chemat că să-l înlocuiască pe Sheenan, Cobden sau Neagu. Greu de ales dar dacă alegerea ar fi fost a mea eu aș fi mizat pe Neagu din două motive, este mai tânăr, mai sigur pe baloanele înalte și defensiv. Cobden în schimb este mai prolific cu balonul în mână și ceva mai puternic în contact. Decizia e grea așa că are sens faptul că au fost convocați amândoi, probabil doar dacă-i vezi la antrenament poți realiza care este în formă fizică mai bună și ți-ar fi de folos cel mai mult în meci. 
  
Revenind la gaura de la linia a doua, nu știu cine sau ce se află în spatele acestei decizii, este neobișnuită, nu se aștepta nimeni și e de urmărit dacă a fost forțată de alte împrejurări extrasportive ca de pildă accidentări. Este un moment cumplit al rugbyului românesc și ar fi fost normal să răspundă oricine convocărilor fie că sunt căpitani sau tineri din Super Ligă. Ceva nu e in regulă, nu se leagă, Howells a mizat pe tineri când nu a avut de ales. 

Dacă unii nu știu să se sacrifice pentru tricou preț de un meci nu-mi rămâne decât să-i mulțumesc și să-i urez lui Dumani Siposethu: "Bine ai venit printre Stejari!" 



Și dacă cumva după toată telenovelă asta cu nevoile cluburilor tot ajungem în Japonia in 2019 atunci ar fi cazul să fie săriți din schemă cei de s-au tras pe cur când ne era mai greu. 







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Quo vadis Stejari?

O sa intru direct in subiect, fara menajamente. Principalii vinovati de infrangerea cu Rusia sunt jucatorii, banca tehnica mai putin. Nu exi...