joi, 16 noiembrie 2017

Rugbyisti și bagatori de seamă

De ceva vreme am început să urmăresc mai indeaproabe Divizia Națională de Seniori după ce mi-a atras atenția victoria Bucovinei Suceava de sezonul trecut, dupa un meci bun pentru acest nivel jucat pe Arcul de Triumf. Există ceva mai multă ambiție, in acest sezon în eșalonul doi al rugbyului românesc și probabil, într-un viitor apropiat, vom putea vedea, în sfârșit, un nou club promovat în Super Ligă.

Actualul sezon este destul de interesant, cu 4 echipe in top despartite de 5 puncte, unele dintre meciuri fiind reprogramate din motive administrative. 

Mi-au atras atenția meciurile reprogramate și am găsit acest articol unde un club de rugby înțelege dificultățile temporare prin care a trecut un alt club de rugby din aceeași competiție, pentru că, după cum știm cu toții, nu stă nimeni în rugby pe roze din punct de vedere financiar, ca sa-si permita deplasari, amenzi si loturi de 50 de jucatori și au reprogramat meciurile pentru o data ulterioară.  Un gest firesc de fair play si o abordare pozitiva  din partea constănțenilor care au acceptt inclusiv să facă ei deplasarea pentru a juca meciul, desi ar fi trebuit jucat la Constanata, din pasiune pentru sport si solidaritate fata de partenerul de competitie.

Nu același lucru se poate spune și despre echipă cocoțată sper eu vremelnic pe primul loc, SCM Gloria Buzău care a refuzat o reprogramare a unui meci contra Științei Petroșani, care a anunțat că nu poate face deplasarea din cauza problemelor de lot cauzate de accidentări. Acum sigur că e dreptul buzoienilor să refuze, însă nici nu-i fair-play si nici în beneficiul competiției.  

Însă cel mai penibil episod este nemulțumirea mimata de oficialii clubului, la interpelarea presei locale. Scuze de bagatori de seamă, oameni cărora le-a fost frică să joace pe teren, în ciuda numelui și trecutului acestui club altfel respectabil. Din moment ce regulamentul permite reprogramarea cu acordul ambelor echipe, scuzele conducerii clubului sunt jalnice și privează inclusiv spectatorul buzoian de un meci de rugby fiind banii sunt in mare parte publici si atunci de ce sa ne intereseze daca vin spectatori la meci sau nu. Între timp, băgătorii de seamă de la Buzău vor jucă rugby ca mai jos sau iar publicul evident ca sa va duce la meciurile de fotbal care se joaca. 




Respectul pentru valorile jocului face adeseori diferența, mai ales pe termen lung, chiar și la niveluri mai mici, a se vedea câți juniori dau Tomitanii la loturile naționale, un club tânăr și fără istorie și câți juniori trimit buzoienii. 

2 comentarii:

  1. Buzăul a refuzat și propunerea Sucevei de a juca duminică...știind că adversarii nu pot să se deplaseze sâmbătă cu tot lotul, deoarece sunt mulți jucători ce lucrează și nu pot să plece de la muncă. La fel a făcut și Aradul, iar în ultima etapă li s-a întors....au jucat sâmbătă la Tomitanii, deși sunt în aceeași situație cu Suceava, care dealtfel a acceptat să joace duminică, pe teren propriu cu Galațiul știind că oaspeții au jucători din naționala Moldovei, ce au jucat sâmbătă cu Olanda....și exemplele pot continua :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru informatii! Prespun ca sunt mai multe astfel de situatii si nu fac cinste rugbyului romanesc. Eu ma folosesc de sursele deschise, presa, retelele sociale, nu am informatii din interior, asta am gasit, asta comentez, nu inseamna insa ca pentru situatii similare nu se aplica acelasi verdict!

      Ștergere

Quo vadis Stejari?

O sa intru direct in subiect, fara menajamente. Principalii vinovati de infrangerea cu Rusia sunt jucatorii, banca tehnica mai putin. Nu exi...